Om Tuna 12

Hej och välkommen till Tuna12!


Tuna12? Vad står det namnet för?

Ja, det kan man undra. Men det är inte så klurigt som man kan tro. "Tuna" ska ses som en "förkortning" av Eskilstuna och samtidigt det uttryck som våra utländska spelare (Vaila Barsley, Louise Quinn och Méabh De Búrca) under säsongen 2013 hjälpte oss att etablera som den enklaste av våra hejaramsor: "Tuna, tuna, tuna…."!

"12" står för den "tolfte spelaren", vilket symboliserar det stöd vi supportrar strävar efter att vara för vårat allsvenska fotbollslag - Eskilstuna United.


Varför en supporterklubb?

Det handlar givetvis om att skapa engagemang och stöd till regionens damfotboll, vilken personifieras av Eskilstuna United. Det handlar även om att försöka bidra till att göra de allsvenska hemmamatcherna på Tunavallen till riktigt trevliga upplevelser för både spelare och publik.

Vi arbetar självklart för att alla Eskilstunabor skall kunna betrakta United som sitt lag - oavsett om man själv tillhör en annan förening eller är ”klubblös”


Supporterartiklar

Självklart skall en supporterklubb kunna erbjuda lagets supportrar en möjlighet att köpa halsdukar, tröjor, vimplar, pins och allt vad det kan vara. Dessa hittar du under menyvalet Souvenirer.
Försäljningen kommer att göras på plats på Tunavallen inför och under matcherna samt till viss del vid uppladdningen på Pitchers.


Medlemskap

Du kan läsa mer om vad medlemskapet innebär under menyvalet Bli medlem....Vi ses på Tunavallen!